Catering Firmaları Hakkında




Catering Firmaları Hakkında bir çok şey


Catering firmaları hakkında ilk olarak 1980'li yıllarda ortaya çıkmıştır. İlk başlarda otellerde rastladığımız catering firmaları, zaman içerisinde birçok kurumlarca benimsenmiş ve yayılmıştır. Günümüzde ise neredeyse birçok işletmede kurumda ve kuruluşta catering firmaları ile karşılaşmak mümkündür. 

Catering yabancı kökenli bir kelime olmasına rağmen ülkemizde de bu adıyla kullanılmaya devam edilmektedir. Catering yemek tedarik eden anlamına gelen, bu anlamıyla kullanılan ve bazen toplu yemek firması, yemek şirketleri gibi terimlerle de kullanılabilmektedir. Catering hizmetinin amacı kişilere her gün, daha uygun fiyatlarla daha sağlıklı yiyecekler sunmaktır.


Catering Firmalarının Amacı



Catering yemek hizmeti sunan firmalar, yüzlerce ve hatta sayısı binleri bulan kişilere aynı anda yemekler hazırlayabilmektedir. Mutfak alanları, mutfak ekipmanları, normal ev koşullarının aksine oldukça hijyenik, büyük ve hatta devasa büyüklükte yapılardır. Yüzlerce kişiyi aynı anda yemek hazırlayabilmek, servis edebilmek için devasa boyutlara sahip olmak zorundadırlar. 

Günümüzde pek çok firma, şirket, işletme, kurum ve kuruluş catering firmalarından yemek hizmeti almaktadır. Hastaneler, fabrikalar, okullar, oteller, şantiyeler ve buna benzer insan topluluğunun olduğu tüm alanlarda catering firmalarından destek alınmaktadır. Bunun en büyük nedeni firmalarının düşük maliyetlerle, sağlıklı ve lezzetli gıdalar üretebilmesidir. Catering yemek firmaları hakkında firmalar oldukça memnun olduklarını ifade etmektedirler.

Comments

Popular posts from this blog

Kurtköy Catering

Toplu Yemek Nedir